nieuws

Befaamd Prinses Juliana verkocht

Horeca

Prinses Juliana in Valkenburg aan de Geul is verkocht. Het roemruchte restaurant is na 92 jaar niet meer in handen van de familie Stevens. De klassieke eetgelegenheid met één Michelinster sluit volgende maand en wordt volledig omgebouwd tot een hip en trendy concept.

Befaamd Prinses Juliana verkocht

In november liet de familie Stevens bij monde van dochter Frederique kort voor de bekendmaking van de nieuwe Michelinsterren nog weten dat zaak niet in etalage stond. Het kan blijkbaar snel gaan. ‘Na veertig jaar carrière in de horeca, met name in Juliana, vonden Doris en ik de tijd rijp om extern voorzichtig te kijken naar een opvolger’, zo laat de 58-jarige eigenaar Paul Stevens weten.

Het bedrijf is overgenomen door Pim Aronson en Ed Heilker. De nieuwe eigenaren nemen één van de beroemdste restaurants van ons land flink op de schop. De zaak gaat op 19 maart dicht en wordt grondig onder handen genomen om een compleet nieuw concept te presenteren. Ook de naam verdwijnt. Juliana verandert in ’J’, It’s feeling good!

Beachclub met strand
‘J’ krijgt de kenmerken eigentijds gastheerschap, laagdrempelige luxe, kwaliteit en comfort, zo meldt het net uitgebrachte persbericht. Naast een hotel en restaurant biedt ‘J’ gasten een lounge, een wijnproeflokaal, een club, organisatie van evenementen en in de zomer zelfs een beachclub met een echt strand, ligbedden en whirlpool.

Restaurant Prinses Juliana was een van de eerste zaken in ons land met een Michelinster. ‘Vele culinaire en gastronomische loopbanen zijn hier begonnen. Wie bij ons stage liep, kon zo elders aan de slag. Wereldleiders sliepen hier, zakenmensen ontmoetten elkaar in ons restaurant. Zelf ben ik 33 jaar aan dit bedrijf verbonden geweest. Nu is het tijd voor iets nieuws’, aldus Paul Stevens.

Reageer op dit artikel