nieuws

Belangstelling voor horecafilm blijft groot

Horeca

De film Het Schnitzelparadijs, die zich grotendeels afspeelt in een restaurantkeuken, heeft in acht weken tijd ruim 330.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Dat is meer dan haar multiculturele voorganger Shouf Shouf Habibi!, die na een draaiperiode van zestien weken bleef steken op 320.000 bezoekers.

Belangstelling voor horecafilm blijft groot

Dat meldde distributeur Independent Films woensdag. Het Schnitzelparadijs is gebaseerd op de gelijknamige roman van Khalid Boudou. De film van Martin Koolhoven gaat over het leven van de jonge Marokkaan Nordip, die als medewerker van restaurant De Blauwe Gier furore maakt in de keuken.

In Shouf Shouf Habibi! (2003) van Albert ter Heerdt kwamen de avonturen van de Marokkaan Ap aan bod. Acteurs als Mimoun Oaïssa en Mohammed Chaara spelen in beide films een rol.

Reageer op dit artikel