nieuws

België intensiveert Chinezenjacht

Horeca

De Nederlandse horeca heeft er in haar jacht op Chinese toeristen weer een geduchte concurrent bij. Belgisch Vlaanderen lokt Aziatische reizigers met haar kunststeden. De Vlaamse minister van Toerisme doet daarbij een flinke duit in het zakje.

België intensiveert Chinezenjacht

Dit jaar nog opent Vlaanderen een toerismekantoor in de Chinese miljoenenstad Peking. De Vlaamse regering schudt zonder morren een half miljoen euro uit de mouw om het bureau versneld te openen. Vlaanderen richt zich in haar promotie vooral op de kunststeden Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen.

Verder is bekend geworden dat vanaf juli een rechtstreekse vlucht tussen Peking en de Belgische luchthaven Zaventem van start gaat. Viermaal per week vliegt de Chinese maatschappij Hainan met een Boeing 767 op België. Het toestel bezorgt België per vlucht 231 toeristen.

Uit cijfers blijkt dat Chinezen goed zijn voor 146.000 hotelovernachtingen per jaar in België. Per Chinees gaat het om 1,27 overnachting. Het grootste deel van de Chinese toeristen bezoekt België net als Nederland slechts één of hooguit twee dagen, in het kader van een grote Europese toer.

Reageer op dit artikel