nieuws

belliot opent officieel het nieuwe bimhuis

Horeca

Het nieuwe Bimhuis aan de Piet Heinkade in Amsterdam is zaterdagavond officieel geopend door wethouder Belliot (Cultuur). Het jazzpaleis verhuisde eind vorig jaar van de Oude Schans in hartje Amsterdam naar een high tech gebouw aan de IJ-oevers.

Het nieuwe pand, ontworpen door het Deense architectenbureau 3XNielsen, heeft een ruime concertzaal, een groot café met zicht over het IJ en goede technische faciliteiten voor musici. Bovendien zijn er twee repetitieruimten, is er een opnamestudio en een parkeergarage. ,,Geluidsoverlast en wielklemmen behoren tot het verleden”, zo staat op de website van het Bimhuis.

In de nieuwe concertzaal kunnen ruim 450 mensen genieten van zowel Europese jazzmusici, als van tal van legendarische Amerikaanse sterren die met regelmaat in het Bimhuis optreden.

Reageer op dit artikel