nieuws

Beloning voor hotels met hoge score

Horeca

De commissie hotelclassificatie studeert op een beloning voor hotels die in het nieuwe classificatiesysteem aanzienlijk meer dan het vereiste aantal punten scoren. De hotels krijgen mogelijk de aanduiding superior of deluxe.

Beloning voor hotels met hoge score

Op dit moment worden de eerste resultaten van de nieuwe hotelclassificatie, die kortweg NHC (Nederlandse Hotel Classificatie heet), bekend. Hoteliers moeten zelf nagaan of ze aan de basiseisen voldoen die voor hun categorie (een, twee, drie, vier of vijf sterren) geldt. Voor hotels in de categorieën twee tot en met vijf sterren gelden ook keuzenormen. Met die keuzenormen moeten ze een vast aantal punten verzamelen.

Het driesterren Eden Hotel in Amsterdam, het eerste hotel dat officieel volgens de nieuwe classificatie is ingedeeld, behaalde met de keuzenormen 94 punten, terwijl 49 punten al voldoende waren om in combinatie met de basiseisen in de driesterrencategorie te vallen. Golden Tulip Westduin in Koudekerke had 70 punten nodig voor een indeling in de viersterrencategorie, maar behaalde er 105. Hoteliers moeten hun gegevens aanmelden via de website (foto) van de NHC, waarna een voorlopige classificatie volgt.

Op dit moment worden de eerste resultaten van de nieuwe hotelclassificatie, die kortweg NHC (Nederlandse Hotel Classificatie heet), bekend. Hoteliers moeten zelf nagaan of ze aan de basiseisen voldoen die voor hun categorie (een, twee, drie, vier of vijf sterren) geldt. Voor hotels in de categorieën twee tot en met vijf sterren gelden ook keuzenormen. Met die keuzenormen moeten ze een vast aantal punten verzamelen.

Het driesterren Eden Hotel in Amsterdam, het eerste hotel dat officieel volgens de nieuwe classificatie is ingedeeld, behaalde met de keuzenormen 94 punten, terwijl 49 punten al voldoende waren om in combinatie met de basiseisen in de driesterrencategorie te vallen. Golden Tulip Westduin in Koudekerke had 70 punten nodig voor een indeling in de viersterrencategorie, maar behaalde er 105. Hoteliers moeten hun gegevens aanmelden via de website (foto) van de NHC, waarna een voorlopige classificatie volgt.

Reageer op dit artikel