nieuws

Bergen op Zoom wint jaarprijs winkelcentra

Horeca

UTRECHT – De Parade in Bergen op Zoom heeft de jaarprijs van de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW) gewonnen. De Parade is een stedenbouwkundig hoogstandje omdat eenheid is aangebracht in de binnenstad en een vanzelfsprekende lus in het bestaande winkelcircuit is ontstaan.

Bergen op Zoom wint jaarprijs winkelcentra

De NRW Jaarprijs werd eind vorige week voor de 18e maal uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering van de raad. De binnenstedelijke herontwikkeling van Bergen op Zoom is een project van Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG bv. Eigenaars van de winkels, appartementen, unit at Work en de unit C&A zijn respectievelijk: Rodamco Europe, Vesteda, Gebri International en Van Opstal Beheer.

De Parade is volgens de Jury onderscheidend en vernieuwend door het duurzame karakter en het hoge maatschappelijke rendement van de ontwikkeling in combinatie met de goede branchemix van grote en kleine winkels, de uitstraling en de grandeur van het project, de uitstekende zichtlijnen en aantrekkelijke pleinruimte.

Bij de beoordeling van de zeven ingediende projecten speelde de mate waarin het project een bijdrage levert aan de kwalitatieve ontwikkeling van van winkelcentra in Nederlands een belangrijke rol. Gekozen is om bij de beoordeling van de projecten ook een focus te leggen op de gebruikerskant van het winkelcentrum. Immers, de beleving van de consument maakt dat een project al dan niet goed bezocht wordt.

Reageer op dit artikel