nieuws

Bernhard ‘op’ Hotel De Wereld

Horeca

Prins Pieter-Christaan heeft donderdag in Wageningen een gedenkteken voor prins Bernhard onthuld. Het gedenkteken is bevestigd aan de muur van Hotel de Wereld, waar de Duitsers hun capitulatie tekenenden en waar Bernhard ieder jaar het veteranendefilé afnam. Bernhard overleed donderdag precies een jaar geleden.

Bernhard ‘op’ Hotel De Wereld

Circa honderd genodigden, onder wie een klein aantal oorlogsveteranen, en nog eens 150 belangstellenden woonden de onthulling bij. Het gedenkteken is gemaakt door kunstenares Hannah van Munster.

Op de bronzen plaquette is een beeltenis van Bernhard te zien, voorzien van een anjer. Alle genodigden hadden donderdag een witte anjer bij zich. De bloemen werden na de onthulling bij het gedenkteken achtergelaten. De onthulling zou aanvankelijk worden gedaan door de vader van Pieter-Christiaan, mr. Pieter van Vollenhoven. Deze was echter verhinderd.

Op het 5 meiplein bij Hotel De Wereld moet ook het Vrijheidsmonument komen. De gemeenteraad vergadert op 19 december over het omstreden monument, dat volgens critici veel weg heeft van een fallus of kruisraket. Het Wageningse college van burgemeester en wethouders neemt later uiteindelijk een definitief besluit over de plaatsing.

Reageer op dit artikel