nieuws

Beroemd Amstelhotel staat te koop

Horeca

Eén van Nederlands bekendste hotels, het Amstelhotel in Amsterdam, staat te koop. De Britse eigenaar Intercontinental wil het gebouw van het beroemde hotel verkopen. De exploitatie wil Intercontinental wel voortzetten. Dat meldt Het Parool.

Beroemd Amstelhotel staat te koop

Zowel de Britse keten als directeur Hendrik Bosch van het Amstelhotel willen het bericht bevestigen noch ontkennen. ‘Bekend is dat Intercontinental veel hotels wil verkopen. Of dat ook voor het Amstel geldt, wil ik in het midden laten. In principe maakt het voor het management niet uit of het gebouw ook in ons bezet is’, aldus Bosch in Het Parool.

Door het pand te verkopen komt Intercontinental onder hoge onderhoudskosten van het pand uit. Daar komt bij dat een legionellabesmetting vorig jaar het hotelbedrijf al ruim 400.000 euro heeft gekost.

Intercontinental is al geruime tijd bezig hotels te verkopen. Eerder deed het het American Hotel in Amsterdam voor 37 miljoen euro van de hand aan de Eden Group. In de eerste helft van dit jaar verkocht Intercontinental wereldwijd ruim tachtig hotels voor circa 800 miljoen euro. Eerder deze week werd bekend dat het beroemde Intercontinental Paris voor 315 miljoen euro is verkocht.

Reageer op dit artikel