nieuws

Beslaglegging op pand restauranthouder

Horeca

Restauranthouder Salvatore Daga van pizzeria Salvatore in Delft heeft zich behoorlijk in de nesten gewerkt. De horecaondernemer werkte mee aan het maken van een belastende video tegen een wethouder en heeft nu een beslaglegging op zijn pand aan zijn broek hangen.

Beslaglegging op pand restauranthouder

Het draait allemaal om het aftreden van de Delftse wethouder Christiaan Baljé. Die moest het veld ruimen nadat een video zou hebben aangetoond dat Baljé zich zou bezighouden met corruptie. De film werd gemaakt in de pizzeria van Salvatore Daga.

Daga werkte bij het ‘videoproject’ nauw samen met Leefbaar Delft-voorman Martin Stoelinga. Die deed nog een duit in het zakje door Baljé openlijk te beschuldigen van corruptie. Baljé zegt nu dat hij door de aantijgingen een nieuwe baan in het bedrijfsleven is misgelopen.

Daarom eist de ex-wethouder een vergoeding van 250.000 euro. Dit bedrag kan nog flink oplopen. Baljé heeft zowel Daga als Stoelinga in een civiele zaak gedaagd. Met de beslaglegging op panden en interieurs van Daga en Stoelinga wil hij zekerstellen dat hem een schadevergoeding kan worden verleend.

Uit het opgenomen gesprek in pizzeria Salvatore zou blijken dat Baljé bereid was een handje te helpen om de horecaondernemer buiten de regels om aan een subsidie te helpen voor een gondelvaart in Delft. Een gemeentelijk onderzoek naar de affaire pleitte Baljé uiteindelijk vrij. Baljé is van mening dat uit de video blijkt dat er geen sprake is van onrechtmatig handelen.

Reageer op dit artikel