nieuws

Beurs voor automatenhandel

Horeca

In Keulen vindt dit najaar voor het eerst een internationale vakbeurs plaats voor de vendingautomatenhandel. Van 11 t/m 13 september staat de Koelnmesse in het teken van Eu’Vend (spreek uit: joe-vend), een beurs waar aanbieders, zowel van vendingautomaten als van de mogelijke vullingen daarvan, acte de présence geven.

Beurs voor automatenhandel

Momenteel zijn er aanmeldingen binnen uit twaalf verschillende landen, waaronder natuurlijk ook Nederland. De Eu’Vend is in het leven geroepen toen bleek dat de automatenhandel op de Keulse horecavakbeurs Anuga steeds meer ruimte en aandacht in beslag ging nemen. Verkoop van food en non-food via automaten neemt in Europa een grote vlucht en dus achtte Koelnmesse de tijd rijp voor een speciale beurs over dit vakgebied. In een toelichting gaf Norbert Monßen namens de Duitse organisatie van vendingautomatenhanelaren (BDV) aan, toekomst voor zijn branche te zien in onder meer bouwmarkten, garages, zwembaden, wachtkamers, scholen, verpleeghuizen (een borrel uit de automaat), ziekenhuizen en hotels. In een tijd van ‘men eet waar men is’ zal de 1,4 miljard euro die het afgelopen jaar in Duitsland in consumptie-automaten verdween volgens Monßen nog wel eens ver overtroffen kunnen worden. Eu’Vend wordt een tweejaarlijkse beurs.

Reageer op dit artikel