nieuws

Beursprimeur: SoftCare-trommel

Horeca

In de stand van Miele draait alles om professionele wasautomaten voor hotels en pensions. Om ervoor te zorgen dat het textiel nog langer goed blijft, zijn de nieuwe 5- en 6-kg-wasautomaten nu van een gepatenteerde SoftCare-trommel voorzien. Deze is te herkennen aan het speciale honingraatpatroon van de trommelperforaties. Tussen textiel en trommelwand ontstaat dankzij dit […]

In de stand van Miele draait alles om professionele wasautomaten voor hotels en pensions. Om ervoor te zorgen dat het textiel nog langer goed blijft, zijn de nieuwe 5- en 6-kg-wasautomaten nu van een gepatenteerde SoftCare-trommel voorzien. Deze is te herkennen aan het speciale honingraatpatroon van de trommelperforaties. Tussen textiel en trommelwand ontstaat dankzij dit patroon een waterfilm, waardoor het wasgoed over de trommelwand glijdt. Volgens Miele waarborgt dit een optimale bescherming van het wasgoed.

Het geringe aantal en de minieme afmeting van de trommelperforaties zorgt er bovendien voor dat de mechanische belasting van het wasgoed minimaal is. Na het centrifugeren ligt het wasgoed dan ook losjes in de trommel en laten de perforaties geen enkele afdruk achter op het wasgoed. Volgens Miele kreukt het wasgoed dus minder en het slijt nauwelijks.

De SoftCare-trommel werkt ook met het Hydromatic-systeem: door speciale meeneemribben in de trommel wordt bij elke draaibeweging water opgenomen en via het wasgoed weer afgestaan. Zo wordt het wasgoed gelijkmatig bevochtigd en het totale waterverbruik gereduceerd. Naast het geringere water- en stroomverbruik hebben de professionele wasautomaten in vergelijking tot een huishoudelijke wasautomaat ook nog aanzienlijk kortere programmatijden. Dat betekent tijd- en energiebesparing.
Informatie:
Miele Professional
Vianen
(0347) 37 88 83

Reageer op dit artikel