nieuws

Bianca Janssen beste ladychef

Horeca

Met trillende handen en overmand door emoties nam Bianca Janssen van Tout à Fait in Maastricht haar prijs in ontvangst. Deze vrouwelijke kok is op 28 januari op de EFFF in Maastricht uitgeroepen tot winnares van de Ernest & Julio Gallo ‘Ladies only’ kookwedstrijd.

Na alle feestelijkheden liet Janssen weten ‘blij en vereerd’ te zijn met de onderscheiding. De winnares ontving een award en een reis naar Californië waar ze de wijngaarden van wijnhuis Gallo gaat bezoeken. Het wijnhuis organiseerde voor derde achtereenvolgende keer de kookcompetitie voor vrouwelijke chefs.

Tijdens de finale op 28 januari 2004 nam Janssen het op tegen de andere finaliste, Patricia Snijders van ’t Weeshuis in Geertruidenberg. De beide ladychefs maakten een (eerder ingestuurd) menu (voor-, hoofd- en nagerecht), welke moest passen bij drie wijnen van Gallo (Frei Ranch Zinfandel, Turning Leaf chardonnay en sanoma county cabernet sauvignon).

Voorafgaand aan de finaledag waren er twee halve finales op 26 en 27 januari. Hieraan deden acht koks mee. De twee finalisten kwamen als beste uit de bus tijdens deze krachtmetingen. Een jury onder leiding van Maartje Boudeling, ‘Ladychef of the century’, beoordeelde de dames koks. Tijdens de prijsuitreiking liet ze weten dat het niveau van de competitie een opgaande lijn vertoont.

Na alle feestelijkheden liet Janssen weten ‘blij en vereerd’ te zijn met de onderscheiding. De winnares ontving een award en een reis naar Californië waar ze de wijngaarden van wijnhuis Gallo gaat bezoeken. Het wijnhuis organiseerde voor derde achtereenvolgende keer de kookcompetitie voor vrouwelijke chefs.

Tijdens de finale op 28 januari 2004 nam Janssen het op tegen de andere finaliste, Patricia Snijders van ’t Weeshuis in Geertruidenberg. De beide ladychefs maakten een (eerder ingestuurd) menu (voor-, hoofd- en nagerecht), welke moest passen bij drie wijnen van Gallo (Frei Ranch Zinfandel, Turning Leaf chardonnay en sanoma county cabernet sauvignon).

Voorafgaand aan de finaledag waren er twee halve finales op 26 en 27 januari. Hieraan deden acht koks mee. De twee finalisten kwamen als beste uit de bus tijdens deze krachtmetingen. Een jury onder leiding van Maartje Boudeling, ‘Ladychef of the century’, beoordeelde de dames koks. Tijdens de prijsuitreiking liet ze weten dat het niveau van de competitie een opgaande lijn vertoont.

Reageer op dit artikel