nieuws

Bierbrouwers eens over fusie

Horeca

In Noord-Amerika ontstaat door een fusie het op vijf na grootste bierbrouwersconcern ter wereld. Canada’s grootste biermaker Molson heeft donderdag bekendgemaakt samen te gaan met de Amerikaanse brouwer Adolph Coors.

De samenvoeging heeft plaats door een aandelenruil, waarbij de ondernemingen als min of meer gelijkwaardig worden gezien. De nieuwe onderneming komt op een gemeenschappelijke jaarproductie van 60 miljoen hectoliter en een omzet van 6 miljard dollar.

Samen zouden de beursgenoteerde, maar door families gecontroleerde bedrijven meer mogelijkheden hebben om te concurreren met giganten als Anheuser-Busch, Interbrew en andere andere grote brouwerijen, zoals Heineken. In de branche is al geruime tijd een concentratieproces gaande.

Reageer op dit artikel