nieuws

Binnenlands toerisme gestegen

Horeca

Nederlanders besteedden in vorig jaar ruim 26 miljard euro aan toeristische consumptie in eigen land. Dat komt neer op een stijging van 4,2 procent ten opzichte van 2005. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag.

Binnenlands toerisme gestegen

De uitgaven aan toerisme zijn nu vrijwel terug op het niveau van 2001. Tussen 2001 en 2004 daalden de uitgaven aan toerisme in eigen land vanwege de economische teruggang.

De horeca nam in 2006 met 38 procent het leeuwendeel van de toeristische bestedingen van Nederlanders voor zijn rekening, gevolgd door uitgaven voor duurzame goederen als caravans, kampeerspullen en sportartikelen (28 procent). Buitenlandse toeristen en zakenlieden gaven het afgelopen jaar 6 miljard euro uit aan toerisme in Nederland.

Reageer op dit artikel