nieuws

‘Bob’ in nieuwe alcoholcampagne

Horeca

‘Wie is er vanavond Bob?’ Met die vraag moet, als het aan de provincie Zeeland ligt, voortaan een avondje stappen beginnen. Bob is degene die rijdt, en niet drinkt. In België is Bob inmiddels een bekend fenomeen.

Bob heeft de autosleutels, meestal zichtbaar aan een Bob-sleutelhanger aan de broekriem hangen. Zo weet ook de kroegbaas wie die avond verantwoordelijk is voor het vervoer van een groep feestgangers.
Volgens een woordvoerder van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) heeft onderzoek uitgewezen dat het begrip Bob in vijf jaar tijd in België algemeen bekend is geworden. Dik dertig procent geeft aan weleens Bob te zijn, ruim zestig procent zegt regelmatig gebruik te maken van Bob.

Bob-concept
Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) is met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in bespreking over overname van het Bob-concept voor heel Nederland. De provincie Zeeland wil niet wachten tot tussen die partijen overeenstemming is bereikt en begint nog dit jaar een proef met het systeem-Bob.
Bij alcoholcontroles en preventieve acties worden Bob-sleutelhangers uitgedeeld aan degenen die zich aan de voorschriften houden. Verder moet een publiekscampagne het fenomeen Bob bekendmaken bij de Zeeuwen.

Reageer op dit artikel