nieuws

Bocuse d’Or kiest voor heilbot en krab

Horeca

De organisatie van de grote internationale culinaire wedstrijd om de Bocuse d’Or kiest bij de komende editie voor Noorse witte heilbot en rode king krab. Dat heeft de exportorganisatie voor Noorse vis bekendgemaakt.

Bocuse d’Or kiest voor heilbot en krab

De Bocuse d’Or wordt op 23 en 24 januari 2007 gehouden in het Franse Lyon. De organisatie van de befaamde internationale kookwedstrijd selecteert vooraf altijd de producten waarmee tijdens de wedstrijd moet worden gekookt. De keuze hiervoor wordt bepaald door kwaliteit, geschiktheid en verkrijgbaarheid.

Het is niet de eerste keer dat er gekozen is voor vis uit Noorwegen. Al eerder koos Bocuse d’Or voor Skrei, koolvis, Sint Jakobsschelpen en Noorse zoutwater forel. Noorse witte heilbot en rode king krab zijn exclusieve producten die in de tophoreca veel worden gebruikt, aldus de trotse exportorganisatie.

‘De Noorse heilbot is een exclusieve en buitengewoon goede vis. De Noorse rode king crab gebruik ik veel in mijn restaurant. Ik vind het nog beter dan de normale krab’, aldus de Noorse topkok Ben Stiansen in een reactie op de keuze voor de vis. Stiansen won in 1993 de Bocuse d’Or.

De Bocuse d’Or is opgericht door de legendarische Franse kok Paul Bocuse. De wedstrijd werd voor het eerst gehouden in 1987. In 2007 vindt de elfde editie plaats. De competitie is onderdeel van de culinaire vakbeurs de Salon Bouche.

Wilt u naast kookwedstrijden weten wanneer onder meer beurzen, workshops en andere evenementen plaatsvinden? Bekijk dan nu onze uitgebreide Horecakalender.

Reageer op dit artikel