nieuws

Boek 125-jaar KHN overhandigd

Horeca

Burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam heeft het eerste exemplaar van het jubileumboek van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) in ontvangst genomen. Opstelten kreeg het boek uit handen van Hajé de Jager, voorzitter van de branchevereniging.

Boek 125-jaar KHN overhandigd

Opstelten liet weten het bijzonder te vinden het eerste exemplaar in ontvangst te mogen nemen. ‘De horeca in Rotterdam is van hoog niveau. Dit straalt uit over de gehele stad, zoals bijvoorbeeld de groei van het toerisme in Rotterdam’, aldus Opstelten in een persbericht van KHN.

De feestelijke uitreiking vond plaats in Rotterdam, omdat horecaondernemers daar in 1883 de voorloper van de branchevereniging oprichtten. Dichter des Vaderlands Driek van Wissen gaf een lezing waarin hij op eigen humoristische wijze inging op 125 jaar gastvrijheid.

Het voorwoord in het boek is afkomstig uit de pen van Premier Jan Peter Balkenende. Het jubileumboek geeft een beeld van de ontwikkeling in 125 jaar horeca. Een aantal prominente Nederlanders schetsen in het laatste hoofdstuk hun visie op de toekomst van de horeca.

Reageer op dit artikel