nieuws

Boek over negentigjarig hotel

Horeca

Hotel ’t Lansink in Hengelo wordt compleet gerenoveerd. Ter gelegenheid hiervan verschijnt volgend jaar een boek over de negentigjarige geschiedenis van het karakteristieke pand aan het C.T. Storkplein in Hengelo.

Boek over negentigjarig hotel

Het boek wordt volgens dagblad De Stentor uitgegeven door de Stichting Oald Hengel. Auteur is J. Schwertasek, die onder meer gesprekken voerde met oud-eigenaar Carel Weijschedé en mensen die vroeger in het hotel hebben gewerkt.

De auteur wil tegenover de krant nog niet te veel zeggen over de inhoud van het boek, omdat deze pas volgend jaar verschijnt. Hij zegt echter verschillende bijzondere dingen te hebben ontdekt. ‘Wat weinig mensen weten is dat ’t Lansink in het verleden catering in heel Twente heeft verzorgd. Ze kwamen dus ook bij de Enschedese textielbaronnen’. Het pand is nu eigendom van de gemeente. Het boek gaat 15 euro kosten.

Reageer op dit artikel