nieuws

Bomexplosie bij hotel in Iraakse stad Karbala

Horeca

In de heilige Iraakse stad Karbala heeft zich maandag bij een hotel een ontploffing voorgedaan. Volgens verscheidene sjiitische functionarissen kwamen daarbij drie mensen om. Volgens de Britse omroep BBC vielen bij de explosie ook nog twaalf gewonden.

Bomexplosie bij hotel in Iraakse stad Karbala

De bom zat volgens de functionarissen vermoedelijk verstopt in een auto. De explosie verwoestte een groot deel van de gevel van het Baratha-hotel. Dit pand ligt in de buurt van de al-Mukhayam-moskee. Het hotel zou vooral onderdak bieden aan Iraanse pelgrims.

In Karbala liepen enkele weken geleden de spanningen tussen de verschillende sjiitische milities hoog op. Amerikaanse militairen werden onder vuur genomen door volgelingen van de geestelijke Mahmoud al-Hassani. Daarbij vielen dertien doden onder wie drie Amerikanen.

Reageer op dit artikel