nieuws

Bonussen voor Wal-Mart personeel

Horeca

BENTONVILLE – Wal-Mart Stores, ’s werelds grootste supermarktconcern, keert bijna 530 miljoen dollar (397 miljoen euro) aan bonussen uit aan 813.759 werknemers in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse concern maakte dit donderdag bekend.

Bonussen voor Wal-Mart personeel

Het geld wordt uitgekeerd aan vaste werknemers bij winkels van Wal-Mart en de warenhuisketen Sam’s Club. Het concern heeft ongeveer 1,3 miljoen mensen in dienst in de VS. Verder maakte het bedrijf bekend dat het ook een jaarlijkse bonus van een week salaris uitkeert aan meer dan 13.400 werknemers die al twintig jaar of meer bij Wal-Mart werken. Zij krijgen dit later dit jaar betaald.

Imago verbeteren
De detailhandelsgigant uit Bentonville, Arkansas, wordt vaak bekritiseerd wegens de lage lonen die het betaalt en de slechte arbeidsomstandigheden in zijn vestigingen. Om zijn imago te verbeteren, lanceerde het bedrijf vorig jaar een programma om zijn werknemers in het zonnetje te zetten en te belonen voor goede prestaties.

Reageer op dit artikel