nieuws

Bookings.nl voor 110 miljoen euro verkocht

Horeca

Priceonline.com betaalt 110 miljoen euro voor de overname van branchegenoot Bookings.nl. Priceline voegt daarmee weer een on line hotelreserveringsservice toe. Vorig jaar nam het al het Britse Active Hotels over.

‘Priceline was de enige onderhandelingspartner van Bookings. De bedrijven passen goed bij elkaar. Het gecombineerde bedrijf zal in zijn sector de grootste van Europa zijn. Samen reserveren onze klanten jaarlijks voor meer dan 400 miljoen dollar aan hotelkamers’, meldt algemeen directeur Stef Norden van Bookings in Het Financieele Dagblad.

Bookings werd in 1996 opgericht. Na een stroef begin groeide het bedrijf de laatste jaren snel. Norden: ‘Twee á drie jaar geleden zijn we ook naar het buitenland gegaan. De Nederlandse markt alleen was gewoon te klein.’ Inmiddels heeft Bookings vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Chili. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa 25 miljoen dollar en heeft circa 130 werknemers.

Priceline zegt uiterst tevreden te zijn over de overname van Bookings. ‘Bookings is één van de best gerunde bedrijven van Europa. De directie kijkt ontzettend goed naar wat geld oplevert. In continentaal Europa groet de on line hotelreserveringen spectaculair’, aldus algemeen directeur Andy Phillipps van Priceline Europe.

Reageer op dit artikel