nieuws

Boycot fabrikant na Scapino-deal

Horeca

AMSTERDAM – Een groep schoenenwinkels heeft de afgelopen week de nieuwe collectie van fabrikant JitMar geweigerd. Daarmee protesteren de winkeliers tegen de introductie van het merk Hupsakee bij de winkelketen Scapino.

Boycot fabrikant na Scapino-deal

Dat meldt Retailnews. JitMar werkte tot nu toe vooral met de betere schoenenzaken of speciaalzaken in de kinderschoenen. Scapino is één van de eerste grootwinkelbedrijven met wie wordt samengewerkt. Voor de winkelketen is een speciale collectie ontworpen.

JitMar zou intussen bekijken of er mogelijjkheden zijn tot juridisch verzet tegen de boycot. Daarbij wordt onder meer overwogen een klacht in te dienen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Die liet zich onlangs ook kritisch uit over een boycot van Heineken door Superunie.

Reageer op dit artikel