nieuws

Brand in Lexion aangestoken

Horeca

De brand die in de nacht van maandag 10 september op dinsdag 11 september dancing Lexion in Westzaan in de as legde, is aangestoken. Dit heeft de politie vrijdag medegedeeld.

Bij de brand werd voor naar schatting twaalf miljoen gulden schade aangericht. Een woordvoerder van de politie zegt dat de zoektocht naar de daders in volle gang is en dat een vermoeden bestaat in welke richting de daders moeten worden gezocht.

Inmiddels zijn vijf rechercheurs bezig met het onderzoek. Daarin wordt ook een bedreiging betrokken die begin september op de Lexion-website werd geuit en waarin onder meer werd gesteld dat de zaak voorgoed dicht zou moeten. Ook wordt de melding onderzocht van getuigen die kort voor de brand een auto zagen wegrijden.

Reageer op dit artikel