nieuws

‘Brandpand was illegaal hotel

Horeca

De woonpanden in Amsterdam waar eerder deze week bij een brand een man om het leven kwam, werden zeer waarschijnlijk gebruikt als illegaal hotel. Dat vermoedt het stadsdeel Centrum. Het pand staat op naam van de eigenaar van het bekende Amsterdamse restaurant Sea Palace.

‘Brandpand was illegaal hotel

In het pand werden vijf illegaal in Nederland verblijven Chinezen gevonden, waarvan er twee Nederlands spraken. Bij de brand raakten diverse mensen ingesloten, waarna er één uit een raam van tweehoog naar beneden sprong. De man, een Chinees waarvan de identiteit nog niet bekend is, overleefde de sprong niet.

Al enige tijd probeerde het stadsdeel Centrum toegang te krijgen tot het pand. Dit na signalen over illegaal gebruik, zo meldt Het Parool. Omdat het niet lukte toegang te krijgen, is vorige week een zogenoemd bevel tot toetreding afgegeven. De bouwinspecteur was volgens een woordvoerder nog niet toegekomen aan het betreden van het pand aan de Valkenburgerstraat.

Door de brand liep het aanpalende Hotel Falcon Plaza schade op. De luifels van het hotel zijn door schroeiplekken beschadigd. Het pand waar brand uitbrak, behoort toe aan de 60-jarige Chuen Yau But, eigenaar van zowel Hotel Falcon Plaza als hete drijvende Chinese restaurant Sea Palace.

Reageer op dit artikel