nieuws

Braspartijen op VOC-schip

Horeca

Restauranthouder Richard Schellevis uit Baarn heeft het plan opgevat een VOC-schip na te bouwen en dat te exploiteren als horecabedrijf.

Het idee is nog pril. In het voorjaar wordt duidelijk of het financieel haalbaar is.
Bijzonder is het plan wel. Een 18e eeuws fregat met grote masten, zeilen en kanonnen waar mensen kunnen eten en drinken volgens de gewoonten van die tijd. Dat betekent personeel in historische kostuums, ruige feesten, loslopende kippen en konijnen, varkens aan het spit, smijten en gooien met drinken; alles kan en mag.
Schellevis exploiteert al een restaurant en een partyschip in Baarn. ‘Het voordeel van een schip voor braspartijen is dat je als personeel zelf ook kunt doen en laten wat je wilt. Een boer laten tijdens het serveren is in zo’n ambiance puur entertainment. Zo kun je tijdens je werk lekker ontstressen.’

Reageer op dit artikel