nieuws

Breda verliest groot muziekevenement aan Den Bosch

Horeca

Breda verliest de Taptoe. Het jaarlijkse muziekevenement wordt binnenkort voor het laatst gehouden in Breda. Volgend jaar moeten bezoekers van het evenement naar ’s Hertogenbosch, waar het in de Brabanthallen gaat plaatsvinden.

Marlice Dreessen van de VVV in Breda treurt om het verlies van deze publiekstrekker. Volgens haar heeft het bestuur van de Taptoe slecht nagedacht over de gevolgen van de verhuizing van het grote evenement. Ze vreest dat bezoekers zullen afhaken nu het een binnengebeuren wordt.

Ondanks een teruggang van het aantal bezoekers de laatste jaren, betekende de Taptoe voor veel horecabedrijven extra omzetten. Die gaan ze mislopen. Schrale troost voor hen is dat het laatste jaar in Breda een jubileumjaar is, en dat de organisatie op extra bezoekers rekent.

Reageer op dit artikel