nieuws

Britse regering moet ‘verticaal drinken’ aanpakken

Horeca

De Britse regering moet een einde maken aan de ‘cultuur van het verticaal drinken’. Staand in een pub de ene na de andere pint naar binnen gieten, werkt dronkenschap onder jongeren alleen maar in de hand. Meer zitplaatsen moeten er dan ook voor zorgdragen dat de drinkende jeugd niet meer zo vaak horizontaal in de goot eindigt na een avondje stappen.

Het voorstel komt van een strategische werkgroep die in opdracht van premier Blair een beleid opstelt om het alcoholgebruik onder jongeren in te dammen, aldus The Times van maandag.

De onderzoekers stelden vast dat de meeste problemen rond dronken jongeren zich voordoen in kroegen met geen of weinig zitplaatsen. ‘Het is opvallend dat plaatsen waar je kunt zitten, je niet die cultuur van dronkenschap hebt’, aldus een lid de werkgroep.

‘Happy hours’ in combinatie met verticaal brassen zijn volgens de overheidsvorsers helemaal funest. ‘Als iedereen rechtop staat en vijftien tequila’s drinkt voor een pond per stuk, dan heb je pas echt een probleem!’

Het voorstel komt van een strategische werkgroep die in opdracht van premier Blair een beleid opstelt om het alcoholgebruik onder jongeren in te dammen, aldus The Times van maandag.

De onderzoekers stelden vast dat de meeste problemen rond dronken jongeren zich voordoen in kroegen met geen of weinig zitplaatsen. ‘Het is opvallend dat plaatsen waar je kunt zitten, je niet die cultuur van dronkenschap hebt’, aldus een lid de werkgroep.

‘Happy hours’ in combinatie met verticaal brassen zijn volgens de overheidsvorsers helemaal funest. ‘Als iedereen rechtop staat en vijftien tequila’s drinkt voor een pond per stuk, dan heb je pas echt een probleem!’

Reageer op dit artikel