nieuws

Britse supers openen artsenpraktijk

Horeca

LONDEN – Britten kunnen binnenkort bij vele supermarkten op het platteland in de supermarkt hun huisarts bezoeken. De supermarkten offeren een deel van hun vloeroppervlakte op, om daar een speciale ruimte in te richten waar een arts zijn spreekuur houdt.

Britse supers openen artsenpraktijk

De aanleiding voor deze opmerkelijke branchevervaging is een verzoek van het ministerie van volksgezondheid. Die hoopt hiermee een oplossing te bieden aan het tekort aan praktijkruimtes op het Britse platteland.

National Health Service
De supermarktketens reageren welwillend op dat verzoek. Zij krijgen dan ook een aantrekkelijke vaste vergoeding van de National Health Service. En zo groeien de dorpssupers uit tot multifunctionele centra, want veel filialen hebben ook al een postagentschap onder hun dak.

Cultuurschok
Voor de bewoners van het Verenigd Koninkrijk is de huisarts in de supermarkt niet eens zo’n hele grote cultuurschok, want enkele grote drogisterijketens hebben al langer een huisartsenpraktijk in hun winkel.

Reageer op dit artikel