nieuws

Brouwer bereidt Laurus voor op fusie

Horeca

AMERSFOORT – Topman Jan Brouwer van Laurus bereidt zijn bedrijf voor op een fusie dan wel samenwerking met andere supermarktbedrijven. De directievoorzitter beschouwt het als een vanzelfsprekendheid dat Nederlandse supermarktketens samengaan.

Brouwer bereidt Laurus voor op fusie

Brouwer sprak vrijdag op de aandeelhoudersvergadering van Laurus in Amsterdam over het onderwerp. Met name de stelligheid waarmee de van Schuitema afkomstige directievoorzitter spreekt is opvallend. Hij beschouwt het als een reële mogelijkheid dat Laurus bij toekomstige fusies en samenwerking betrokken is.

De topman stelt dat de Nederlandse levensmiddelenmarkt een kleine en verzadigde markt is, met in vergelijking tot het buitenland lage prijzen en lage marges en heel veel spelers. ‘Dat betekent dat op termijn een verdere consolidatie gaat plaatsvinden. Dat heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. En ik sluit ook niet uit dat Super de Boer hier een rol in gaat spelen’, aldus Brouwer.

Stelligheid
Hoe dit proces zich exact gaat voltrekken, zegt Brouwer niet te weten. ‘Dat is speculeren en daar doe ik niet aan mee. Maar u moet als aandeelhouder weten dat deze markt een verdere consolidatie in zich heeft.’ De stelligheid waarmee de Laurus-topman richting zijn aandeelhouders spreekt over de consolidatie in de markt en de rol die Super de Boer hierin kan spelen is nieuw. Het enige wat Brouwer tot nu toe kwijt wilde is dat ‘een rol van Laurus bij de consolidatie in de markt op dit moment niet aan de orde is’.

Reageer op dit artikel