nieuws

Brussel: Geen risico eten rauwe eieren

Horeca

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, stelt dat er geen risico is op vogelgriep door het eten van rauwe eieren. De commissie weerspreekt daarmee een dinsdag verspreid advies van het Europees Bureau voor Voedselveiligheid in Milaan.

Brussel: Geen risico eten rauwe eieren

Het eten van rauwe eieren levert geen risico op vogelgriep op, omdat in de Europese voedselketen geen vlees of andere producten zijn aangetroffen die het virus bevatten”, aldus een woordvoerder van de commissie woensdag. Hij gaf wel het advies eieren en kippenvlees zo veel mogelijk te koken. ,,In rauwe eieren kunnen wel risicodragende bacteriën voor andere infecties aanwezig zijn.”

Tests, uitgevoerd door Europese experts in het Britse Weybridge, hebben uitgewezen dat op besmet pluimvee uit Kroatië het voor mensen gevaarlijke H5N1-vogelgriepvirus is aangetroffen. De Europese Unie heeft dinsdag al formeel een importverbod ingesteld voor levend gevogelte, vlees van pluimvee en veren uit het land. De Europese Commissie heeft nog geen cijfers over de schade die de markt voor eieren en kippenvlees heeft opgelopen door de angst voor het vogelgriepvirus.

Reageer op dit artikel