nieuws

Brussel helpt wijngaarden afbreken

Horeca

Brussel geeft dit jaar 450 miljoen euro om wijngaarden op te ruimen of te verbeteren. Europa heeft de laatste jaren te maken met een overschot aan wijn, vooral aan soorten van lage kwaliteit. ‘Betere kwaliteit en aanpassing aan de vraag is een prioriteit’, zei Europees Commissaris Mariann Fischer-Boel (Landbouw).

Brussel helpt wijngaarden afbreken

Europeanen drinken steeds minder wijn. Ze nippen bovendien steeds meer aan niet-Europese soorten, zoals uit Amerika en Australië. Om de eigen wijnboeren te steunen, koopt Brussel momenteel veel Europese wijn op om er industriële alcohol van te maken. De subsidie voor de omvorming van wijngaarden gaat in seizoen 2005/2006 grotendeels naar Spanje (151 miljoen euro), Frankrijk (106 miljoen) en Italië (99 miljoen).

Reageer op dit artikel