nieuws

Btw-vrijstelling horecaopleidingen

Horeca

Het volgen van horecagerelateerde opleidingen is nu nog aantrekkelijker. Dat zegt Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland. Het landelijke opleidingsinstituut berekent de btw niet door aan de cursist.

Btw-vrijstelling horecaopleidingen

Sinds 1 juli 2010 is de btw-vrijstelling voor wettelijk erkende beroepsopleidingen komen te vervallen, mits opleidingsinstituten zich laten auditeren door het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Deze audit kan alleen worden doorstaan wanneer een opleider kan aantonen dat zij hoogwaardige kwaliteit levert. Horeca Stichting Nederland (HSN) is op 17 september 2010 erkend door het CRKBO.

Directeur Gabriëlla Café: ‘De erkenning is voor alle bedrijven in de gastvrijheidsbranche van belang. Stichtingen, verenigingen en particulieren kunnen betaalde btw niet terugvorderen van de belastingdienst. Zij betalen dus altijd 19 procent teveel wanneer trainingen en cursussen niet zijn vrijgesteld van btw.’

‘Wij vinden het belangrijk dat er, zeker in deze economisch zware tijden, opleidingen worden aangeboden die betaalbaar zijn, zowel voor particulier als bedrijf. Het is belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Deze vrijstelling maakt dat beter mogelijk’, aldus de HSN-directeur.

Naar eigen zeggen is HSN de enige horeca-opleider in Nederland die btw-vrij mag blijven opleiden. Eerder dit jaar werd het opleidingsinstituut al namens de bedrijfstak horeca erkend door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca. HSN verzorgt onder meer cursussen Sociale Hygiëne, HACCP- en Leermeestertrainingen en vakbekwaamheidstrainingen als Cafébedrijf en Restaurantbedrijf.

Reageer op dit artikel