nieuws

Buis weer Latte Art-kampioen

Horeca

Michel Buis van grand café Van Bleiswijk uit Enkhuizen is winnaar geworden van het Nederlands Kampioenschap Latte Art. Het is de derde keer op rij dat Buis met de koffieprijs aan de haal gaat.

Buis weer Latte Art-kampioen

Dat meldt Latteart.nl. Tijdens de finale van de koffiewedstrijd in De Lichtfabriek in Haarlem werd Jan Blok tweede. Blok werkt eveneens voor het Noord-Hollandse bedrijf Van Bleiswijk. Er deden tien barista’s mee aan het kampioenschap.

Bij Latte Art is het de bedoeling om met opgeklopte melk fraaie figuren te maken op de schuimkraag van een cappuccino. Initiatiefnemer achter het kampioenschap is koffiemelkleverancier Friesche Vlag. Die wil met de wedstrijden de koffiekwaliteit in Nederlandse horeca stimuleren.

Ook benieuwd hoe u meer uit koffie kunt halen? Lees dan ons uitgebreide productdossier over koffie op Zibb.nl/horeca.

Reageer op dit artikel