nieuws

Buma/Stemra gaat fuseren

Horeca

Muziekorganisaties Buma/Stemra, bekend van de auteursrechten, en Conamus, gespecialiseerd in Nederlandse lichte muziek, fuseren met ingang van 1 maart. Ze zetten hun activiteiten voort onder de naam ‘Buma Cultuur’.

Buma/Stemra gaat fuseren

Dat lieten Conamus-directeur Jerney Kaagman en Buma-bestuursvoorzitter Cees Vervoord woensdag weten. Sinds de oprichting van Conamus in 1961 bestaat er een nauwe band met Buma, de vereniging van Nederlandse muziekauteurs en muziekuitgevers.

Buma voorzag Conamus van structurele financiële middelen om zijn missie te realiseren. Conamus initieerde een groot aantal projecten en nam eraan deel. Daartoe behoren het Harpen Gala, het Amsterdam Dance Event, Muzikantendag, Nederlandse stands op Popkomm en Midem, MusicXport en Noorderslag.

‘Er liggen heel veel kansen’, zegt Kaagman. ‘Conamus heeft een grote expertise in het organiseren van projecten en een grote kennis van de markt. Buma wil zich in Nederland en daarbuiten profileren als organisatie die Nederlandse muziekauteurs door dik en dun steunt en hun concreet voordeel biedt bij hun ontwikkeling.’

Volgens Vervoord is Buma veel meer dan een incasso-organisatie. ‘Mensen vergeten soms de toegevoegde waarde van Buma als voornaamste sponsor van Nederlandse muziek of de culturele en sociale doelen die we van harte ondersteunen. Daarvan is Conamus zonder meer een van de voornaamste exponenten. Wij zien veel mogelijkheden om onze activiteiten uit te breiden ten behoeve van Nederlandse muziek, zeker als het om de export van muziek gaat.’

Reageer op dit artikel