nieuws

Burgemeester bespioneert op discriminatie

Horeca

Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede gaat zich persoonlijk bemoeien met berichten over discriminatie in horecazaken in zijn stad. Den Oudsten heeft aangekondigd de horeca te gaan bespioneren door binnenkort met een groepje gekleurde mensen een avondje te gaan stappen.

Burgemeester bespioneert op discriminatie

Dat heeft hij gezegd tijdens een verkiezingsdebat over veiligheid, georganiseerd door de Jonge Socialisten. ‘Ik ga een keertje mee. Ik zal me verdekt opstellen en kijken wat er gebeurt’, aldus Den Oudsten in De Twentsche Courant/Tubantia.

Aanleiding voor de toezegging was een klacht van een donkere man dat hij regelmatig bij bepaalde kroegen in Enschede wordt geweigerd. De burgemeester gaf daarbij toe dat discriminatie in de horeca voorkomt. Den Oudsten: ‘Ik denk dat het gebeurt, ja.’

Het lijkt er op dat de discussie over discriminatie in de horeca de laatste tijd weer oplaait. Enkele weken geleden toonden verborgen camera’s van de regionale omroep TV Gelderland aan dat uitgaanspubliek met een donkere huidskleur geweigerd werd in cafés op het populaire Arnhemse horecaplein De Korenmarkt. Blanke mensen werden door portiers wel doorgelaten.

Reageer op dit artikel