nieuws

Burgemeester verbiedt reclameschapen Hotels.nl

Horeca

Burgemeester Kuiper van de gemeente Skarsterlân verbiedt de reclame van Hotels.nl die twaalf schapen in een weiland langs de snelweg bij Joure dragen. De schapen zijn uitgerust met kleden met daarop de reclame, waar de eigenaar van het weiland en de dieren geld voor krijgt.

Burgemeester verbiedt reclameschapen Hotels.nl

‘De eigenaar van de grond krijgt het verzoek de reclame binnen een week te beëindigen anders volgt een dwangsom’, aldus Kuiper dinsdag.

De reclame wordt gemaakt door het Groninger boekingsbedrijf Hotels.nl. De bedrijfsnaam staat op blauwe doeken met daaronder de tekst Uut Grunn (Uit Groningen). ‘Mijn complimenten voor de mensen die dit verzonnen hebben’, zegt Kuiper. ‘Het is heel creatief en wij zijn er absoluut niet chagrijnig over, maar ons beleid is al jaren dat we geen reclame langs de snelwegen willen, ook niet op levende have. Straks komt het ook op koeien en paarden’, aldus de burgemeester.

Reageer op dit artikel