nieuws

Burger King: dertig restaurants erbij

Horeca

Burger King gaat de komende drie jaar dertig nieuwe restaurants opzetten in Nederland. De tweede fastfoodketen ter wereld wil vooral het aantal doorrijhamburgerloketten (drive-throughs) vergroten, zo kondigde president André Lacroix van Burger King EMA (Europa, Midden-Oosten en Afrika dinsdag aan op een persconferentie.

Het concern neemt de Nederlandse Burger King-restaurants over van franchisehouder Transautex Food. Ook neemt Burger King EMA het 50-procentaandeel in de gezamenlijke onderneming met de Nederlandse Spoorwegen over. Deze onderneming telt nu negen hamburgertenten op treinstations. Wereldwijd haalde Burger King in het belastingjaar 2000 een omzet van 11,4 miljard dollar. McDonald’s boekte een jaaromzet van 14,23 miljard dollar.

Reageer op dit artikel