nieuws

Buurtvaders houden jongeren niet rustig

Horeca

Het inzetten van buurtvaders om problemen met allochtonen in de horeca te voorkomen, is onvoldoende. Dat zegt VVD-fractievoorzitter Matty Vertommen van de gemeente Veenendaal. Vertommen wil van burgemeester Elzenga weten wat hij gaat doen om het probleem op te lossen.

Buurtvaders houden jongeren niet rustig

Het probleem van allochtonen in de horeca ziet Vertommen in een breder kader. Het gaat niet alleen om horecazaken maar ook om winkels en het lokale zwembad Valleibad. Het idee om allochtone badmeesters aan te nemen, noemt Vertommen onzin. Hij wil dat de politie hard optreedt tegen groepen hangjongeren.

‘Het idee om de probleemgroepen aan de hand van een buurtvader naar horecagelegenheden mee te nemen, is niet afdoende. Hun houding wordt door overige gasten en uitbaters als storend en bedreigend opgevat’, aldus Vertommen. De factievoorzitter wil meer cameratoezicht in het centrum van de stad en het verspreiden van namen en foto’s van raddraaiers.

Op een andere plek in ons land is een project met Marokkaanse buurtvaders succesvol. In Scheveningen houden buurtvaders uit het Laakkwartier samen met de strandpolitie jongeren rustig op de drukke boulevard. Daarbij blijkt dat jongeren beter reageren op aanwijzingen van de buurtvaders dan van de politie.

Reageer op dit artikel