nieuws

C&A wil 160 nieuwe winkels Nederland

Horeca

DUSSELDORF – Modeketen C&A wil de komende jaren tot 160 nieuwe winkels openen in Nederland. Daartoe jaagt de retailketen op vestigingen in kleinere steden en dorpen in Nederland.

C&A wil 160 nieuwe winkels Nederland

Dat zei directielid Edwin Fafié bij de presentatie van de jaaromzet van zijn concern in het Duitse Düsseldorf. C&A heeft in Nederland inmiddels 150 winkels in vooral grote plaatsen. Vorig jaar boekten deze winkels een omzet van 485 miljoen euro, een stijging met 6,6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf, in handen van de familie Brenninkmeijer, maakte geen bedrijfsresultaat of nettowinst bekend. Wel vertelde Fafié dat het in Nederland een marktaandeel van 5 procent heeft in de kledingmarkt.

Volgens Fafié kijkt de onderneming naar plaatsen met meer dan 20.000 inwoners. ‘In het Zeeuwse Sluis is dat niet het geval. Maar er komen zoveel vakantiegangers dat wij denken dat er genoeg potentieel is. Dat geldt ook voor Den Burg. We hopen in de zomermaanden en in de weekeinden zoveel mensen aan te trekken dat het eruit kan.’

Flink veranderd
Fafié zei dat C&A de afgelopen jaren flink veranderd is. ‘Vijf jaar geleden waren we nooit in Sluis begonnen. We kijken nu ook naar de trekkracht in bepaalde gebieden. Daarom denken we ook aan vestigingen in gebieden waar wij groei verwachten zoals in de nieuwe dorpen.’

C&A moet het niet alleen hebben van de fysieke winkels. Ongeveer twee maanden geleden is het bedrijf een proef begonnen met Wehkamp om kleding via internet te verkopen. Dat is volgens Fafié zo’n groot succes dat sommige kledingsstukken al heel snel uitverkocht zijn. ‘Het gaat harder dan we hadden gedacht. Onze vooruitzichten zijn ruimschoots overtroffen en daar zijn we blij mee.’

Klein gebied
Nederland is een relatief klein gebied voor C&A. De totale omzet van de onderneming kwam vorig jaar uit op 5,65 miljard euro, een stijging van 8,4 procent. Het concern is het grootst in Duitsland, waar het vorig jaar een omzet van 2,81 miljard euro boekte. C&A is actief in veertien landen met 1111 winkels. Het is de bedoeling dit jaar ook nog winkels te openen in Turkije en Slovenië. Het kledingconcern hoopt dit jaar de omzetgrens van 6 miljard euro te overschrijden.

Reageer op dit artikel