nieuws

Café aangevallen door hooligans

Horeca

Russische voetbalhooligans hebben een café aan de Oude Koemarkt in het centrum van Heerenveen aangevallen. De kroeg, die bekend staat als thuishaven van de aanhang van SC Heerenveen, liep daarbij schade op. Donderdagavond speelde Heerenveen een UEFA CUP-wedstrijd tegen CSKA Moskou (0-0).

Café aangevallen door hooligans

Het café werd voor het UEFA Cup-duel tot tweemaal toe aangevallen door een groep van ongeveer vijftien agressieve Russische supporters. Daarbij sneuvelden onder meer terrasramen. Ook staken de voetbalhooligans vuurwerk af en deelde ze rake klappen uit. De politie arresteerde twee verdachten.

Na afloop van het duel wilden supporters van de thuisclub fans van CSKA Moskou te lijf gaan als vergelding voor de kroegaanval. Volgens de politie gooiden ze daarbij op het treinstation van Heerenveen met stenen naar de supporters.

Reageer op dit artikel