nieuws

Café getroffen door tbc-golf

Horeca

Personeel en gasten van café NAP in Harlingen zijn besmet met de vroeger zo gevreesde ziekte tbc. Stamgasten van het Friese café zijn besmet door een 43-jarige medewerkster van de kroeg.

Café getroffen door tbc-golf

Dat meldt De Telegraaf. De caféhulp is goed te behandelen, zo laat de GGD weten. Longarts Albert Kiers voegt er aan toe dat ze herstellende is en inmiddels alweer thuis is. De besmette cafégasten krijgen een preventieve kuur. Deze kuur schakelt de bacterie, die de ziekte veroorzaakt, uit.

De GGD onderzocht stamgasten van NAP nadat de besmetting bekend werd. ‘We gaan ervan uit dat de besmettingen goeddeels tot deze vaste klanten beperkt zijn gebleven, maar mocht het nodig zijn dan kan alsnog een grootschalig onderzoek worden gedaan’, aldus een medewerker van de GGD in De Telegraaf.

Engelse lasser
Het is niet de eerste keer dat Harlingen getroffen worden door een tbs-golf. Al jarenlang is er om de paar jaar een uitbraak van tbc in de Friese kustplaats. De eerste melding kwam in de jaren negentig toen een Engelse lasser door zijn veelvuldig cafébezoek honderden mensen besmette.

Rectificatie
Tot onze spijt hebben wij vanochtend in de nieuwsbrief van Zibb.nl/horeca een verkeerde foto bij dit nieuwsbericht geplaatst. De geplaatste foto is van Hotel NAP op Terschelling. Hotel NAP heeft echter niets van doen met de berichtgeving omtrent een tbc-besmetting. Onze excuses hiervoor.
De redactie.

Reageer op dit artikel