nieuws

Cafébaas overleden na vechtpartij strandpaviljoen

Horeca

De 44-jarige horecaondernemer Peter Poelarends die zondagavond zwaargewond raakte door een vechtpartij in strandpaviljoen Zuidpier in IJmuiden, is maandag overleden. Volgens een woordvoerder van de politie waren bij de ruzie tientallen bezoekers betrokken, maar is in verband daarmee nog niemand aangehouden.

Cafébaas overleden na vechtpartij strandpaviljoen

De politie kreeg zondagavond omstreeks 23.45 uur melding van de massale vechtpartij op een feest in het strandpaviljoen. Toen agenten arriveerden, was het handgemeen gesust. In het paviljoen waren nog ongeveer honderd bezoekers, onder wie twee gewonde mannen.

De 44-jarige eigenaar van de populaire bar-dancing Bascule in IJmuiden werd na een snoeiharde vuistslag met ernstig hersenletsel en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Poelarends probeerde enkele vechtersbazen te scheiden. Hij is in de loop van maandag in het ziekenhuis overleden.

Sectie moet uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak is. Een 41-jarige IJmuidenaar raakte minder zwaar gewond, maar moest ook in het ziekenhuis worden behandeld. Een onbekende derde persoon raakte eveneens lichtgewond.

In het strandpaviljoen werd een agent ernstig bedreigd door een 42-jarige inwoner van IJmuiden. De politie heeft deze man direct gearresteerd. Een rechercheteam van 25 man onderzoekt het incident. De politie is nog op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de vechtpartij.

Reageer op dit artikel