nieuws

Cafébaas Veerman eind juni voor de rechter

Horeca

De rechtbank in Haarlem behandelt zo goed als zeker aan het einde van deze maand de strafzaak tegen horecabaas Jan Veerman uit Volendam. Hij moet zich verantwoorden voor de nieuwjaarsbrand in Volendam op 1 januari 2001. Daarbij kwamen veertien jongeren om het leven en raakten honderden gewond.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Haarlem zijn in totaal zeven dagen uitgetrokken voor het proces, dat vermoedelijk begint op 23 juni en – met onderbrekingen – doorloopt tot begin juli. De exacte zittingsdagen worden medio volgende week bekend.

De rechtbank in Haarlem liet donderdag weten dat eind juni tijd is gereserveerd voor de behandeling van de zaak. Het OM houdt een slag om de arm, omdat de zaak nog niet formeel is aangebracht bij de rechtbank, aldus persofficier J. Hartjes.

Naast Veerman zelf staan zijn dochter en de bedrijfsleider van café De Hemel in Volendam terecht. De cafébaas is naast de strafrechtelijke procedure verwikkeld in een civiel geschil met slachtoffers en nabestaanden van de brand over financiële genoegdoening. Ook steggelt hij met de gemeente over heropening van het pand waarin ook café De Hemel was gevestigd. Hiervoor heeft hij wel een gebruiksvergunning gekregen, maar de horecavergunning op het pand werd door de gemeente al eerder ingetrokken.

Reageer op dit artikel