nieuws

Caféhouder jaagt vliegen weg met nieuwe vinding

Horeca

Het is geen grap. Eric de Kock, eigenaar van café Walzicht in Woerden, heeft een nieuwe methode gevonden om vliegen te verjagen uit de keuken. Geen spuitbus, geen elektrische lamp die voortdurend knettert door kamikazevliegen. Hij heeft een plastic zakje gevuld met water aan de tl gehangen. ‘Het klinkt ongelooflijk, maar neem van mij aan, het werkt. Ik doe dit nu een week en de vliegen zijn verdwenen. Twee collega’s hebben het inmiddels ook gedaan. Met dezelfde goede resultaten.

Caféhouder jaagt vliegen weg met nieuwe vinding

Wat precies de reden is dat de vliegen verdwijnen, weet De Kock niet. ‘Ik heb wel een theorie, hoewel die niet wetenschappelijk is. Het zakje met water moet in ieder geval in het licht hangen. De schittering van het licht vinden de vliegen hinderlijk en daardoor verdwijnen ze.’ Milieuvriendelijk en veilig noemt De Kock de vinding.

Hij kreeg de hint van een monteur die langs kwam. Een naam heeft ‘ie ook al bedacht: ‘See By, Fly’.Hij heeft ook nog gebeld met het patentbureau, maar kreeg daar te horen dat er geen octrooi te krijgen valt op een plastic zakje gevuld met water. ‘Toen dacht ik, laat ik mijn kennis maar delen met collega’s. En nogmaals, het is geen grap.’

Reageer op dit artikel