nieuws

Caféhouder uit Breda maakt eigen bier

Horeca

Hij smaakt goed. Fris, doordrinkbaar, soepel. En hij is trots, Piet de Jongh, kastelein van beroep en sinds kort ook brouwer. Want de Drie Hoefijzers Klassiek stroomt sinds vorige week weer uit een Bredase tapkraan.

Caféhouder uit Breda maakt eigen bier

Café De Beyerd, het fameuze familiebedrijf van De Jongh en zijn twee zonen Orson en Mikel heeft de primeur. Een in eigen huis gebrouwen klassiek bier van hoge gisting. De Jongh blij en Breda blij want Breda zonder brouwer is een stad zonder ziel. Toen Interbrew bekend maakte de brouwerij in Breda te sluiten, zag de kastelein zijn kans schoon. De droom om ooit in het café een eigen brouwerij te hebben, kwam binnen handbereik. Na maanden plannen, bouwen en investeren is Brouwerij De Beyerd een feit. Vorige week werd het eerste brouwsel goedgekeurd en stroomde het door de kranen. De klanten van De Beyerd reageerden enthousiast. Piet de Jongh heft daarom, staande in zijn brouwerij, het glas. In Breda is de opening intussen het gesprek van de dag. Op 9 juni wordt Brouwerij De Beyerd officieel ingezegend door bisschop Muskens van Breda. Burgemeester Chris Rutten en CBK-voorman Jack Verhoek verrichten de officiële opening.

Reageer op dit artikel