nieuws

Call center moet McDrive-blunders voorkomen

Horeca

Klanten die een bestelling plaatsen bij een McDrive van McDonald’s-vestigingen in de Verenigde Staten krijgen vaak niet wat ze bestellen. Daarom voert McDonald’s een test uit om bestellingen te laten opnemen door medewerkers van een telefooncentrale.

Met de inzet van doorgewinterde telefonisten van een call center hoopt de fastfoodketen communicatiestoornissen te voorkomen. Ook wil McDonald’s de tijd tussen in- en uitrijden van de afhaalstrook verkorten. ‘Je hebt dan een professionele orderopnemer nodig, wiens taak er alleen uit bestaat bestellingen op te nemen’, aldus financieel directeur Matthew Paull.

Paull: ‘Want zelfs als het in 95 procent van de bestellingen goed gaat, is 5 procent van de klanten niet tevreden. De eerste proeven met een call center bij een aantal restaurants zijn bemoedigend.’

Reageer op dit artikel