nieuws

‘Calorierestaurant’ steeds populairder

Horeca

De gezondheid en afslanktrend in de Verenigde Staten heeft al enige tijd geleden zijn intrede gedaan in de horeca. Om nog beter in te spelen op deze trend, heeft een restaurantketen in Florida louter gerechten onder de 475 calorieën op de kaart gezet.

‘Calorierestaurant’ steeds populairder

Het gaat om Seasons 52, een keten van grillrestaurants in de staat Florida. De keten bestaat uit vijf restaurants onder meer in de populaire plaatsen Boca Raton, Orlando en Ft Lauderdale. Een van de grootste kenmerken aan het restaurant is dat het gerechten serveert tot een maximum van 475 calorieën. Volgens Amerikaanse media wordt de keten alsmaar populairder.

Op de website van Seasons 52 is zelfs een uitgebreide calorietabel te downloaden. Daarop staan alle soepgerechten, salades, broodjes, vlees- en visgerechten, desserts en kindermenu’s. Allen voorzien van calorieën, vetgehalte, cholesterolcijfers en andere getallen over de ingrediënten.

Seasons 52 is onderdeel van Darden Restaurants, de grootste casual dining-keten ter wereld. Onder het beursgenoteerde Darden Restaurants vallen onder meer de bekende merken Red Lobster, Olive Garden Restaurants, Smokey Bones Barbecue en Grill Restaurants en Bahama Breeze Restaurants.

Reageer op dit artikel