nieuws

Campina komt met vleesvervanger uit melk

Horeca

Zuivelconcern Campina ontwikkelt een vleesvervanger op basis van magere melk. De fabrikant zou al redelijk ver gevorderd zijn met de productontwikkeling, medewerkers van het bedrijf hebben al proefpakketjes mee naar huis gekregen om te proeven. Het concern wil geen commentaar geven.

Dat meldt het regionale dagblad BN/De Stem. Volgens de krant zou Campina de vleesvervanger volgend jaar willen lanceren op de Nederlandse markt. In de proefpakketjes voor personeelsleden zaten onder meer kipnuggets, hamburgers, filetlapjes en schnitzels gemaakt van het nieuwe product.

De producten zouden qua verpakking en uitstraling niet te onderscheiden zijn van reguliere vleesproducten. Het assortiment is zowel geschikt om te frituren als om het te bakken in boter en margarine. Campina is volgens de krant al zo ver met het experiment dat ook supermarktmedewerkers bij de smaakproeven worden betrokken.

Reageer op dit artikel