nieuws

Cao-strijd: FNV denkt aan blokkades

Horeca

De strijd van FNV voor een nieuwe cao in de horeca dreigt te verharden. FNV denkt hard na over zwaardere middelen, als vervolg op de huidige acties waarbij medewerkers en gasten van horecazaken door campagneleden van FNV worden geïnformeerd.

Cao-strijd: FNV denkt aan blokkades

Dat zegt bestuurder Dick Koerselman van de FNV Horecabond. Koerselman zegt dat als het nodig is, de acties zullen verharden. ‘In het verleden hebben we bedrijven geblokkeerd. Toegangswegen afgesloten, zodat er alleen maar mensen van het terrein af, maar er niet meer op konden. Zou zo maar kunnen’, aldus Koerselman in BN/DeStem.

De vakbond voert al vanaf december een actieve strijd tegen de in hun ogen onfatsoenlijke cao. De tactiek van de laatste maanden is om toonaangevende horecaketens te bezoeken. Daarbij worden medewerkers en gasten geïnformeerd over de in de zomer van 2005 afgesloten cao. FNV hoopt op deze manier dat de huidige cao plaats maakt voor een nieuwe.

Vorige week was McDonald’s aan de beurt, nadat eerder ondermeer Bilderberg, Van der Valk en AC Restaurants door campagneteams waren bezocht. Gasten bij McDonald’s kregen een folder met daarop de tekst ‘U bent te gast in een horecabedrijf met een onfatsoenlijke cao’. Volgens FNV waren veel medewerkers van McDonald’s geïnstrueerd hoe om te gaan met de actievoerders.

Reageer op dit artikel