nieuws

Carlsberg koopt Duitse brouwer Holsten

Horeca

Het Deense bierconcern Carlsberg wordt eigenaar van Holsten, de op een na grootste brouwer in Duitsland. Daarmee is een nieuwe stap gezet in het concentratieproces op de internationale biermarkt. Carlsberg was daarin tot nu toe minder actief dan concurrenten als het Belgische Interbrew, Heineken en het Zuid-Afrikaanse SABMiller.

Carlsberg maakte dinsdag bekend een bod op Holsten te hebben uitgebracht van 38 euro per aandeel. Dat is 8,6 procent meer dan de slotkoers van Holsten op de effectenbeurs in Frankfurt van maandag (35 euro). Carlsberg heeft op het bod al meer dan 50 procent van de aandelen aangeboden gekregen.

Carlsberg maakte dinsdag bekend een bod op Holsten te hebben uitgebracht van 38 euro per aandeel. Dat is 8,6 procent meer dan de slotkoers van Holsten op de effectenbeurs in Frankfurt van maandag (35 euro). Carlsberg heeft op het bod al meer dan 50 procent van de aandelen aangeboden gekregen.

Reageer op dit artikel